24.5.11

Για την Α.Β.Γ.Η. "ΔΩΔΩΝΗ"

Όχι στο ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ"
Οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής μπορούν να κρατήσουν και να λειτουργήσουν τη "ΔΩΔΩΝΗ"

Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μια πρωτόγνωρη δυναμική αντίστασης στο ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" καθώς όλο και περισσότερο γίνεται αισθητό ότι βρισκόμαστε  στο πιο κρίσιμο σημείο στην διαδρομή μιάς επιχείρησης που συνδέθηκε όσο καμιά άλλη με τον παραγωγικό πυρήνα της Ηπείρου.
Οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αλλά και γενικότερα η κοινωνία βιώνουμε την πιο επιθετική εφαρμογή της πολιτικής ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και πόρων στη περιοχή μας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Α. Παπανδρέου, εκτελώντας τυφλά και πιστά τις εντολές των νεοσυντηρητικών πατρώνων, που η ίδια –μόνη της και χωρίς την εντολή του ελληνικού λαού!- αποφάσισε να βάλει ως υπερκυβερνήτες της χώρας μας, προχωρεί στο τελικό στάδιο της αποσάρθρωσης, αν μη πλήρους καταστροφής, του κοινωνικού κράτους προς όφελος των λυμεώνων-τοκογλύφων, που αποκαλούνται «Αγορές». Στο στάδιο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών πόρων, στο όνομα της ...ύψιστης αρχής τους να ιδιωτικοποιήσουν και απομυζήσουν τα πάντα.
Ειδικότερα στους Γιαννιώτες η εκχώρηση δημόσιων χώρων και επιχειρήσεων σε ιδιώτες έχει δείξει τα ...ευεγερτικά της αποτελέσματα στην "ΟΑΣΗ", που στέκει ρημάδι και σκουπιδότοπος στο κέντρο της πόλης πάνω από 3 χρόνια τώρα.

Για την "ΔΩΔΩΝΗ" Α.Β.Γ.Η. το σχέδιο τό προωθούν ως «καθαρό» και "νομικά άρτιο": Η Αγροτική Τράπεζα ελέω μνημονίου, «απαλλάσσεται» από την συμμετοχή σε επιχειρήσεις συνεταιριστικού χαρακτήρα: ΣΕΚΑΠ, Ζάχαρη, ..."ΔΩΔΩΝΗ". Το μερίδιό της θα πουληθεί στα κοράκια του ιδιωτικού κεφαλαίου, της ιδιωτικής υστεροβουλίας. Κοράκια που θα πέσουν πάνω της για να εκμεταλλευτούν ληστρικά το πολυπόθητο προϊόν -το γάλα των παραγωγών μας- που ο μόχθος των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων καθιέρωσε σε όλο τον κόσμο ως ποιοτικά ανώτερο με το ιστορικό όνομα "ΔΩΔΩΝΗ".
Το ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" σχεδιάζονταν καιρό τώρα και τό προετοίμασαν με τον διορισμό «κατάλληλης» διοίκησης από πρόσωπα-κομματόσκυλα, πολύ γνωστά για τις «επιδόσεις» τους σε προβληματικές επιχειρήσεις παλιότερα και την «επιτυχία» τους να αυξήσουν εξοργιστικά την προσωπική τους περιουσία.
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του σχεδίου ξεπουλήματος που στηρίζουν με την μια ή την άλλη μορφή οι δυνάμεις της τρόϊκας και η "πρόθυμη" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τά ξέρουμε καλά.
Πέρασμα της παραγωγής στον απόλυτο έλεγχο ιδιωτών "καρχαριών", ξεκλήρισμα των μικρών παραγωγών, διάλυση του εργοστασίου και απολύσεις των εργαζομένων, αφού θα μπορούν οπουδήποτε πλέον να παράγουν φέτα "ΔΩΔΩΝΗ", ευτελιστικές τιμές για το γάλα που θα αγοράζουν, υψηλές τιμές για τους καταναλωτές, άγνωστη προοπτική για την ποιότητα του προϊόντος.
Πώληση της "ΔΩΔΩΝΗΣ" αποτελεί πραγματική αιτία πολέμου όλων των Ηπειρωτών ενάντια σε μια κατάπτυστη κυβέρνηση και σε ένα πρωθυπουργό που ψεύδεται ασύστολα. Η "ΔΩΔΩΝΗ" δεν είναι μια τυχαία παραγωγική μονάδα. Είναι σημείο αναφοράς του αγροτικού-εργατικού μόχθου και της τεράστιας προσφοράς του στην κοινωνία και τον τόπο.
Είναι μια εύρωστη και κερδοφόρα επιχείρηση στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, που η αξία της δεν μπορεί να αποτιμηθεί με όρους των «Αγορών» και των φαύλων χρηματηστηριακών τους παιχνιδιών.
Η "ΔΩΔΩΝΗ" στηρίζει το αγροτικό εισόδημα, αντιστέκεται στα καρτέλ γάλακτος και προσφέρει στον καταναλωτή αγνά και ασφαλή προϊόντα. Η πώλησή της σηματοδοτεί την πλήρη διάλυση του ελληνικού αγροτοκτηνοτροφικού ιστού, όπως τόν ξέραμε μέχρι σήμερα, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στα μεγάλα ιδιοτελή συμφέροντα, κάτω από τους φετφάδες της νέας Κ.Α.Π.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Κανένα πωλητήριο και καμιά υποτελής κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει ταφόπλακα στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί, όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ "ΔΩΔΩΝΗΣ" και των Ηπειρωτών, όπου στον κόσμο και αν βρίσκονται. Η πώληση της αποτελεί προσβολή, όχι μόνο των Ηπειρωτών, αλλά όλης της φτωχής αγροτιάς στην Ελλάδα που βιώνει καθημερινά συνθήκες προτεκτοράτου και χώρας-μπανανίας!

Το ιδιοκτησιακό θέμα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" είναι θέμα πολιτικό!
Η "ΔΩΔΩΝΗ" ανήκει στους φυσικούς της φορείς, στους κτηνοτρόφους- παραγωγούς και στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Κανένας άλλος δεν δικαιούται την υπεραξία που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Η κυβέρνηση καλείται να πράξει το αυτονόητο και να κρατήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την μη πώλησή της.  

 Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα παραγωγών και εργαζόμενων για να μη ξεπουληθεί η βιομηχανία και γίνει άθυρμα και πηγή πλουτισμού των μεγαλόσχημων κεφαλαιούχων-κορακιών.
Ανοίγει τον διάλογο για άμεση αυτοδιαχειριστική λύση στο σημερινό αδιέξοδο!
Θεωρούμε ότι έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής οφείλουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση και συνεπώς να κρατήσουν και να λειτουργήσουν τη "ΔΩΔΩΝΗ".
{Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Γιάννενα}

Δεν υπάρχουν σχόλια: